Nytt mentorsprogram för unga arrangörer

Idag lanserar vi vårt nyaste projekt: Pop it – mentorsprogram för unga arrangörer. Detta innebär också att vi nu öppnar anmälan för att delta i projektet.

Till Pop-it kan du söka som har en idé om ett arrangemang du skulle vilja genomföra på din lokala ort, antingen själv eller tillsammans med en vän, och skulle vilja utveckla din idé med stöd av en professionell arrangör. Våra mentorer har många års erfarenhet inom branschen och är vana att arrangera både små och stora konserter och festivaler. Utöver handledning av en mentor ingår en fyra dagars utbildning i arrangörskap, stöd av Pop-its projektledare under året, möjlighet att få ekonomiskt bidrag på upp till 10.000 kr för ditt arrangemang, samt hjälp att sprida arrangemanget i andra kanaler och nätverk än dina egna.
                 
Som ny arrangör står man inför svåra frågor som: hur kan man finansiera sitt arrangemang? Vilka kostnader bör man ha i beräkningen inför arrangemanget? Vem kontaktar man när man vill boka ett band? Hur skriver man ett avtal med artisterna? Hur bör man marknadsföra sitt arrangemang? Frågorna kan vara så pass många och överväldigande att många aldrig vågar testa sin idé. Ibland behöver man bara någon att fråga och med rätt handledning kan hinder som dessa lätt besegras.
                 
För mer information om projektet, klicka på länken http://www.moks.se/pop-it/.
Ansök till projektet HÄR.

 Att bli medlem i MoKS innebär att man ansluter sin förening och alla medlemmar till organisationen. Då får man tillgång till alla de stödfunktioner som MoKS har.

Följ vårt nyhetsbrev

* indicates required