MoKS kritisk till Kulturrådets arrangörsutredning

Tidigare i år publicerade Kulturrådet rapporten Arrangörer på musikområdet. MoKS välkomnar en utredning av detta slag, men menar att denna utredning innehåller en mängd faktafel.

Ett väsentligt fel är att MoKS definieras som en ungdomsorganisation. Detta stämmer inte, MoKS är en kulturorganisation, som för den andelen medlemmar i åldern 6-25 år erhåller Statsbidrag för ungdomsorganisationer via Ungdomsstyrelsen. Rapporten innehåller även andra felaktigheter om MoKS som organisation.

I rapporten kommer Kulturrådets utredare fram till att MoKS i framtiden inte bör få statsbidrag för arrangörer inom musikområdet. Vi menar att man dragit denna slutsats på felaktiga grunder och att MoKS istället för indraget bidrag borde få utökat bidrag.

För att bemöta felaktigheter i rapporten och för att bl.a. ge klarhet i vad MoKS är, hur verksamheten bedrivs och varför MoKS bör få utökade bidrag har vi skrivit ett svar på rapporten. Svaret har skickats till Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Kulturdepartementet, Statens Musikverk och Riksdagens kulturutskott.

Här kan du läsa Kulturrådets rapport Arrangörer på musikområdet

Här kan du läsa MoKS svar på rapporten Arrangörer på musikområdet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Att bli medlem i MoKS innebär att man ansluter sin förening och alla medlemmar till organisationen. Då får man tillgång till alla de stödfunktioner som MoKS har.

Följ vårt nyhetsbrev

* indicates required