Publikutveckling

DATUM: 1-2 oktober
PLATS: Halmstad

publikutveckling

 

Ett sätt för en arrangör att bygga upp förtroende utåt, hos publik, artister och olika samarbetsparter, är genom att visa att den arbetar med publikutveckling. Publikutveckling handlar inte bara om att öka sin publik, utan även om att förankra demokratiska värden, samt att inkludera fler människor och olika grupperingar. Ett strategiskt arbete med kulturell mångfald kan också bidra till att den ekonomiska omsättningen. Med andra ord kan alla tjäna på att bli bättre på att förstå och ha en levande kontakt med sin publik.

Kursen kommer även att inkludera grunderna i marknadsföring, pressarbete och en fördjupning i sociala medier.

 

 

 

 

SCHEMA

Med reservation för ändringar


Lördag
(Bella Stenberg)

10.30 – 11.30 Introduktion. Kursens upplägg och mål. Miniföreläsning: Identitet & rutiner + målgrupper

11.30 – 12.30 Övningar/samtal

12.30 – 13.30 Lunch

13.30 – 14.15 Miniföreläsning: Programsättning: mångfaldigt konsertutbud och målgruppsriktat programarbete

14.15 – 15.00 Övningar/samtal

15.00 – 15.15 Bensträckare

15.15 – 16.00 Miniföreläsning: Kommunikation och delaktighet

16.00 – 16.45 Övningar/samtal

16.45 – 17.30 Öppen och avslutande diskussion – och dela idéer med varandra

18.30 – 20.00 Middag


Söndag
(Anna Tenfält)

10.00 – 13.00 Marknadsföring och sociala medier

Under 3 timmar kommer vi att gå igenom tips och trix för hur en effektiviserar arbetet med kommunikation i sociala medier. Vi kommer att titta på hur en använder statistiken för analyser och hur en kan lägga upp en strategi för långsiktigt arbete. Vi kommer även att gå igenom pressarbete som pressrelease och uppföljning. 

13.00 – 13.45 Fika

 

KURSANSVARIG

Bella Stenberg
Journalist, musikkritiker och författare till förstudien ”Med publiken i fokus”.

Anna Tenfält
Anna Tenfält arbetar med management åt band och artister genom bolaget Summit Music Management sedan 5 år tillbaka. Summit Management arbetar med artister som Mando Diao, Maxida Märak, Vita Bergen, Kajsa Grytt och Erik Segerstedt. 
Hon har tidigare bland annat arbetat som musikproducent på Dunkers Kulturhus, bokare åt Hultsfredsfestivalen, projektledare för olika projekt och arrangörscoach på Riksteatern.

 

BOENDE

Subventionerat boende i delat hotellrum finns att boka genom MoKS. För mer info kring priser, se under rubriken “kostnader”.

 

RESA

Som deltagare på kursen har du möjlighet att söka reseersättning från MoKS på upp till 500 kr. För att få utbetald ersättning krävs underskriven blankett samt kvitto för resan.

 

EVENEMANG

Den 29/9-1/10 pågår Halmstads kulturnatt+ fyllt med olika evenemang. Mer information finns på: https://www.halmstad.se/upplevagora/evenemangochaktiviteter/kulturnatt.1186.html

 

KOSTNAD (medlemmar)

Dessa subventionerade kostnader gäller för MoKS medlemsföreningar samt för arrangörer bosatta i Hallands län.

publikutveckling 1 publikutveckling 2 publikutveckling 3

KOSTNAD (ej medlem)

Tillhör du ej en förening som har medlemskap i MoKS, kan du fortfarande gå kursen kostnadsfritt men får själv stå för resa och boende. Enklare mat ingår i kursen.

 

ANMÄLAN

Begränsat antal platser på varje kurs! Sista anmälningsdag är den 28/9.

Din plats på kursen är säkrad så snart du har fått ett bekräftelsemail från oss. Eventuell kostnad för kursen ska vara oss tillhanda innan kursstart för att du ska behålla din plats.

anmälan stängd 2

 

 Att bli medlem i MoKS innebär att man ansluter sin förening och alla medlemmar till organisationen. Då får man tillgång till alla de stödfunktioner som MoKS har.

Följ vårt nyhetsbrev

* indicates required