Gröna arrangemang

DATUM: 11-12 augusti
PLATS: Naturhistoriska museet, Göteborg

 

gröna arr

 

 Miljöansvar, jämställdhet och mångfald har blivit allt viktigare bland arrangörer, men att arrangera en festival eller större evenemang medför många hållbarhetsutmaningar: områden ska byggas upp, scener och teknik ska transporteras, teknik drar mycket ström, mat och dryck konsumeras av en stor mängd folk på en förhållandevis liten yta osv.

Under kursen går vi igenom hur man kan arbeta med ekologisk och social hållbarhet, men med fokus på gröna arrangemang. Vi bjuder på såväl inspirationsföreläsningar av kända miljöorganisationer, som interaktiva workshops. Ett strukturerat hållbarhetsarbete kan både skapa en bättre ekonomi, bättre publikrelation, samt ge en positiv samhällspåverkan.

 

 

 

SCHEMA

Med reservation för ändringar

Torsdag

11.30 – Mingel och praktisk info

12.00 – 13.00 Inspirationsföreläsning med Louise Lindén från LiveGreen

13.00 – 14.00 Inspirationsföreläsning med Simon Strandvik från Greentime

14.00 – 14.30 Fika

14.30 – 15.15 Klimatsmart kost och miljömärkningar – Ekocentrum

15.15 – 16.15 Återvinning, avfall och material – Renova Miljö

16.15 – 16.45 Interaktiv workshop

16.45 – 17.00 Inspirationsfilm + kort story om återbruksdesign i festivalbranschen

17.00 – 17.30 Paus

17.30 Mat och branschmingel med Livemusik Sverige på backstageområdet

Fredag 

10.30 – 11.00 Kommunikation och profilering – Pär Larshans (Hållbarhetschef på Ragn-Sells. Även fd hållbarhetschef på Max)

11.00 – 11.30 Samhällspåverkan och deltagarkultur – Julia Isberg och Pantea Moafi (Bråvallafestivalen)

11.30 – 12.00 Fika

12.00 – 12.30 Interaktiv workshop

12.30 – 13.00 Wrap up: Gå igenom din hållbarhetsplan

 

MEDVERKANDE

LiveGreen_logo_Small
Louise Lindén
Arrangör av festivalen “Live Green festival”, föreläsare och konsult inom hållbarhet och arrangemang.

greentime
Simon Strandvik
Mycket händer inom hållbarhetsområdet just nu och Simon ger oss hela bilden av våra utmaningar och möjligheter. FN har tagit fram globala hållbarhetsmål, vi har fått ett bindande klimatavtal i Paris och det kommer krav på hållbarhetsrapportering i årsredovisningen för stora bolag. Vi som arbetar med festivaler och evenemang har förstås ett ansvar för vår planet och det finns massor av bra tips och idéer för att göra ett event mer hållbart. Simon delar med sig av sina erfarenheter från att ha granskat miljöarbetet hos över 100 evenemang och ger oss tips på framgångsrik kommunikation. Simon är en inspirerande föreläsare, hållbarhetsrådgivare och har arbetat på ”Håll Sverige rent” med miljömärkta event.

Print
Filip Ryd
Renova är ett miljöföretag inom avfall och återvinning med flerårig erfarenhet av att hantera avfallsfrågor kring arrangemang i Västsverige. Bland Renovas samarbetsparter finner vi bland annat Way Out West, men de har även erfarenhet från andra stora evenemang som Göteborgsvarvet, Gothia cup, Metaltown, Volvo Ocean Race, konserter på Ullevi m.m. 

Ekocentrum-Kunskap-inspiration1-150x55
Lena Richard
Ekocentrum erbjuder några av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade oberoende miljö- och CSR-utbildningar. De arbetar på uppdrag från de fyra miljöorganisationer som stiftade Ekocentrum att påskynda omställningen till ett ekologiskt hållbart samhälle

Pär Larshans
Pär arbetar som hållbarhetschef på Ragn-Sells, ett företag som profilerat sig inom återvinningsbranschen. Pär har även mångårig erfarenhet från att vara hållbarhetschef på hamburgekedjan MAX och är en efterfrågad föreläsare och inspiratör inom hållbarhet

bråvalla
Julia Isberg och Pantea Moafi
Bråvallafestivalen har satsat mycket på hållbarhet och har bland annat infört ett pantsystem för festivalbesökarnas skräp. Julia och Pantea från arrangören FKP Scorpio kommer att prata om hur man kan skapa en deltagarkultur bland besökare för att öka intresset för ett gemensamt ansvar kring miljön.

 

ÖVRIG INFO

wow.logotyp
Deltagare på kursen kommer att ha möjlighet att få ett festivalpass (3 dagar) in på Way Out West (VIP). Med en VIP-biljett kan du, utöver att njuta av festivalen, vistas på backstageområdet och vara med på branschmingel tillsammans med Livemusik Sverige under torsdagkvällen. För mer info se kostnader.

 

BOENDE

Subventionerat boende i delat 4-bäddsrum på Göteborg City Hotel vid Brunnsparken finns att boka genom MoKS. För mer info kring priser, se under rubriken ”kostnader”.

 

RESA

Som deltagare på kursen har du möjlighet att söka reseersättning från MoKS på upp till 500 kr. För att få utbetald ersättning krävs underskriven blankett samt kvitto för resan.

 

KOSTNAD

Dessa subventionerade kostnader gäller för arrangörer av livemusik.

Gröna arr 1 Gröna arr 2

 

ANMÄLAN

Begränsat antal platser på varje kurs!

Din plats på kursen är säkrad så snart du har fått ett bekräftelsemail från oss. Eventuell kostnad för kursen ska vara oss tillhanda innan kursstart för att du ska behålla din plats.

Anmälan är bindande.

UPPDATERAD INFO (2016-08-09): Det går fortfarande att anmäla sig till kursen och få ett festivalpass till Wow, men man kan tyvärr inte få den uppgraderad till VIP längre.

anmälan stängd 2

 

 Att bli medlem i MoKS innebär att man ansluter sin förening och alla medlemmar till organisationen. Då får man tillgång till alla de stödfunktioner som MoKS har.

Följ vårt nyhetsbrev

* indicates required