Arrangörshelg

DATUM: 14-16 oktober
PLATS: Folkets hus, Umeå

fördjupad ny

Arrangörsutbildning Nya arrangörer i norr

Tycker du att det händer för få bra och intressanta kulturaktiviteter där du bor och skulle vilja göra något åt det? Eller känner du kanske att du vill utvecklas i din roll som befintlig kulturarrangör? Är du dessutom 30 år eller yngre och befinner dig i Västerbotten med omnejd? Anmäl dig då till vår Arrangörshelg med upptagning norra Sverige.

I samarbete med Riksteatern Västerbotten och med stöd av Region Västerbotten arrangerar vi en fullspäckad helg för arrangörer med kurser, evenemang, nätverkande, mingel och inspirationspass. Man kan välja bara en dag eller att delta hela helgen och det är gratis! Helgen i sin helhet syftar även till att skapa nätverk och kontaktytor mellan deltagarna för att stärka det fortsatta arbetet som enskild lokal kulturarrangör och ingår i ett långtgående uppbyggnadsarbete av ett ungt arrangörsnät i norr.

 

SCHEMA

Fredag

19.00 Samling, mingel och inledande workshop

Lördag

10.00 – 16.30 Arrangörskurs inklusive bland annat projektledning, bokning, avtal m.m.

17.00 – 18.30 Gemensam middag

19.00 – ca 21.00 Föreställning: ”Pink on the inside” följt av arrangörssamtal med Umeå Teaterförening.

Söndag

09.30 – 10.30 Inspirationspass: Hållbart arrangörskap – Kulturföreningen Humlan

10.30 – 11.30 Inspirationspass: Publikarbete med spinn – Umeå Teaterförening

11.30 – 12.30 Lunch

12.30 – 15.00 Valbart seminarium: Marknadsföring eller Finansiering

15.00 – 15.15 Fikapaus

15.15 Avrundande samtal – Vad händer nu?

16.00 – Slut –

 

VALBARA SEMINARIER

Marknadsföring och sociala medier
Under kursen kommer vi att gå igenom tips och trix för hur en effektiviserar arbetet med kommunikation i sociala medier. Vi kommer att titta på hur en använder statistiken för analyser och hur en kan lägga upp en strategi för långsiktigt arbete. Vi kommer även att gå igenom pressarbete som pressrelease och uppföljning.

Finansiering och budgetarbete
Vi går igenom olika finansieringskällor, vad som skiljer dem åt och vad som är rimligt och meningsfullt att arbeta på utifrån vilken typ av arrangör man är. Under kursen tittar vi även närmare på hur själva ansökningsförfarandet ser ut och ger tips på hur man kan tänka i sin ansökan, både när det kommer till budget och beskrivning av projektet.

 

KURSLEDARE

Stefan Skoglund (Arrangörskurs)
Stefan är en sann serieentreprenör som har arrangerat, drivit projekt och företag under många år. Han har ett förflutet som huvudansvarig för Arvikafestivalen, som grundare till företagen Universe Imagine, Supervaruhuset och Rawchokladfabriken bland annat. Stefan är en mycket uppskattad föreläsare och utbildare. Han är också författare till boken som kursen bygger på – Arrangera det du vill – en klassiker som har blivit Sveriges mest sålda arrangörsbok.

Anna Tenfält (Marknadsföring och sociala medier)
Anna Tenfält arbetar med management åt band och artister genom bolaget Summit Music Management sedan 5 år tillbaka. Summit Management arbetar med artister som Mando Diao, Maxida Märak, Vita Bergen, Kajsa Grytt och Erik Segerstedt. 
Hon har tidigare bland annat arbetat som musikproducent på Dunkers Kulturhus, bokare åt Hultsfredsfestivalen, projektledare för olika projekt och arrangörscoach på Riksteatern.

Kerstin Hamre (Finansiering)
Är kulturstrateg på Region Västerbotten med stor erfarenhet av projekt- och föreningsverksamhet.

 

Mer information kommer inom kort…

 

ÖVRIG INFORMATION

Som deltagare på kursen har du möjlighet att under lördagskvällen kostnadsfritt gå på nycirkusföreställningen ”Pink on the inside”, arrangerad av Umeå Teaterförening, följt av ett arrangörssamtal.

 

BOENDE

Erbjuds i delat dubbelrum på Hotell Winn i Umeå. Vid specifika önskemål angående boendet, kontakta oss på mail: erika.ehrnstrom@moks.se.
Mer information kommer i samband med bekräftelse på anmälan.

 

RESA

Som deltagare på kursen har du möjlighet att söka reseersättning på upp till 500 kr. För att få utbetald ersättning krävs underskriven blankett samt kvitto för resan. Ersättningen betalas ut efter genomförd kurs.

 

KOSTNAD

Som medlemsförening i MoKS, eller arrangör i Västerbotten med omnejd, kan du ta del av denna kurshelg helt kostnadsfritt.

arr helg

 

ANMÄLAN

Begränsat antal platser! Vi tar emot anmälningar fram till att antalet deltagarplatser är fullbokade, men senast den 10 oktober.

Din plats på kursen är säkrad så snart du har fått ett bekräftelsemail från oss.

anmälan stängd 2

 

SAMARBETSPARTER

Riksteatern västerbotten kopia

 

Med stöd av:

Västerbotten

 

 

 Att bli medlem i MoKS innebär att man ansluter sin förening och alla medlemmar till organisationen. Då får man tillgång till alla de stödfunktioner som MoKS har.

Följ vårt nyhetsbrev

* indicates required